De Kift
31 augustus in Paradiso

31 augustus 2014 Paradiso

programma


kaartverkoop


brand


theaterstraat


nieuws

duizend dank


« terug naar programma

De Kift

De Kift speelt A-po-ca-lyp-tisch!: een bloemlezing uit het volledige De Kift-repertoire, van Yverzucht tot Brik. Dat betekent een greep uit ruim 25 jaar De Kift, want de band vierde in 2013 het zilveren jubileum.

De Kift is Nederlandse band met wortels in punk en fanfare en een sterke hang naar literatuur en theater. De liedteksten ontleent de band aan de wereldliteratuur, zo komen auteurs als Jan Arends, Venedikt Jerofejef, Flannery O'Connor en Daniil Charms voorbij in de nummers van De Kift voorbij. De Kift werd in 2001 bekroond met een Zilveren Harp en kreeg in 2012 een Zilveren Krekel voor de muziektheatervoorstelling Kees de Jongen in samenwerking met Frank Groothof.

In juni stond de band op theaterfestival Oerol op Terschelling met de muziektheatervoorstelling Bidonville. De muziek van deze voorstelling vormt de basis voor het nieuwe album van De Kift, dat in september uitkomt. Het optreden tijdens het benefiet voor Theaterstraat in Paradiso is dan ook de laatste keer dat De Kift A-PO-CA-LYP-TISCH! speelt.


"De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt."
Volkskrant journalist Bert Wagendorp


Website De Kift

facebook De Kift

twitter De Kift

bandcamp De Kift

youtube De Kift, clip Bequine

youtube De Kift Up Close

winkel De Kift


deel deze pagina met vriendjes en vriendinnetjes:
Delen op Facebook


Paradiso, de Paradiso medewerkers, alle vrijwilligers en artiesten werken belangeloos mee aan deze benefiet voor stichting theaterstaat.
Deze site wordt gratis gehost door antenna.nl, Networking for Progress, not for Profit!


Het feest is een benefiet voor stichting Theaterstraat. Alle opbrengst gaat naar Theaterstraat voor de herbouw van hun loods na de brand op 4 december 2013. Alle bands hebben tijd vrij gemaakt in hun programma en toegezegd te komen. Mochten 1 of meerdere aangekondigde bands door onvoorziene omstandigheden toch niet opdagen dan geven we geen restitutie op de entree.